Urheilutilojen varaukset Timmin kautta Tampereella

4753229227c31ddb8c785dc45bcf40af 300x200 - Urheilutilojen varaukset Timmin kautta Tampereella

Tampereella ja muualla Pirkanmaalla on tarjottavana ilahduttavan upeat puitteet monien urheilulajien harrastajille ja myös alan huipulle pyrkiville tavoitteellisille urheilijoille. Mutta kuinka oman vuoron voi varata ja millaisia työkaluja alueella on käytettävissä ajanvaraamista varten? Olemme koonneet tähän artikkeliin pienen aiheeseen liittyvän tietopankin, johon tutustumalla ajan varaaminen paikalliselle urheiluseuralle onnistuu näppärästi verkon kautta. Yksityishenkilöiden kannattaa olla suoraan yhteydessä paikallisiin yksityisiin liikunta-alan toimijoihin löytääkseen itselleen mielekkäitä liikuntamahdollisuuksia Tampereella tai muualla Pirkanmaalla.

Mikä on Tampereen kaupungin Timmi?

Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden käyttövuoroja voi hakea Timmi-nimisellä tilanvarausjärjestelmällä. Järjestelmän käyttämistä varten käyttäjän rekisteröitymään palveluun. Rekisteröitymisen jälkeen voit hakea joko yksittäistä käyttövuoroa tai vakiovuoroa. Vuoroa tulee hakea vähintään seitsemän työpäivää ennen kuin toivottu vuoro on ajankohtainen. Majoitusvarauksia on mahdollista tehdä ainoastaan puhelimitse. Käyttövuorohakemuksen tekeminen ei ole vielä sama asia kuin vahvistettu vuoro, vaan sinun tulee odottaa sähköpostiisi lähetettävää viestiä, jossa vuorosi vahvistetaan hyväksymisen jälkeen.

Millä perusteilla vuorot jaetaan Timmissä?

liikunta kansikuva 300x99 - Urheilutilojen varaukset Timmin kautta Tampereella

Timmiin liittyy monia vuoronjakoperiaatteita ja käyttövuorot jaetaankin Timmin kautta toimitettujen käyttövuorohakemusten perusteella. Jokaiselle hakijalla pyritään antamaan käyttöön ainakin jonkinlainen liikuntatila. Ensisijaisesti pyritään siihen, että liikuntatilat vastaisivat kyseisen lajin erityistarpeita. Käyttövuorot jaetaan kesä- ja talvikausille kausittain ja niitä jaetaan ainoastaan tamperelaisille urheiluseuroille. Jaon perusteena käytetään seuran olemassa olevaa toimintaa. Yksityishenkilöiden kannattaa tutustua Tampereen alueen yksityisiin liikuntapalveluihin halutessaan varata itselleen henkilökohtaista liikunta-aikaa esimerkiksi kuntosalille.

Pelitapahtumat menevät pääsääntöisesti harkkojen edelle, mutta tätäkin katsotaan aina tapauskohtaisesti. Viikonloppujen käyttövuorojen jaossa vaikuttaa muun muassa lajiliittojen omat otteluohjelmat sekä eri liikuntalajien erilaiset tapahtumat, kuten näytökset ja kilpailut. Jos annettu käyttövuoro jää toistuvasti vaille käyttöä, siirtyy vuoro muiden toimijoiden haettavaksi. Jäähallien, uimahallien ja jalkapallokenttien kiintiövuorojen jaoista seurat ja liitot sopivat keskenään. Timmin käyttösääntöihin kannattaa tutustua huolellisesti etukäteen.