Tampereen Messu- ja Urheilukeskus – mitä, missä, milloin?

Nimeton suunn.malli 2019 11 29T084057.296 1 300x150 - Tampereen Messu- ja Urheilukeskus – mitä, missä, milloin?

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus sijaitsee osoitteessa Ilmailunkatu 20. Tässä modernissa keskuksessa järjestetään erilaisia näyttelyitä, messuja, juhlatilaisuuksia ja konsertteja. Talvikaudella keskuksessa pääsee jopa harjoittelemaan ja pelaamaan pesäpalloa – maamme kansallislajia. Tässä artikkelissa tutustutaan keskukseen tarkemmin aloittaen sen lyhyestä historiikista, tutustuen tämän jälkeen sen erilaisiin halleihin ja niiden käyttötarkoituksiin ja tutustuen vielä artikkelin lopuksi keskuksen tuleviin ja ajankohtaisiin tapahtumiin.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen lyhyt historiikki

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus avattiin vuonna 1985, ja nykyisin se käsittää viisi erilaista hallia ja toimii alueen monitoimikeskuksena, jossa järjestetään esimerkiksi jalkapallon ja yleisurheilun kilpailuja sekä erilaisia messuja ja kokouksia. Keskus toimii myös harjoitteluareenana, jossa harjoittelee esimerkiksi legendaarinen Tampereen Pyrintö ry ja SPL. Moderni Tampereen Messu- ja Urheilukeskus sijaitsee Härmälä-nimisessä kaupunginosassa, jossa toimi ennen alueen lentokenttä.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen hallit A:sta E:hen

591dab23 4d0b 5eff 856a 73e5085f9a71 300x225 - Tampereen Messu- ja Urheilukeskus – mitä, missä, milloin?

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-halli on nimetty Pirkkahalliksi. Se valmistui 1985 ja on erikoistunut yleisurheilun hyppy- ja juoksulajien sekä jalkapallon harjoittelupaikaksi. Kentän keskeltä löytyy tekonurmi ja sitä kiertää kuusiratainen ja 300 metrin pituinen juoksurata. Hallin katsomo pystyy ottamaan vastaan 1 500 henkilön yleisön.

B-hallia käytetään voimistelun ja heittolajien harjoitteluhallina. Se valmistui jo vuonna 1927. C-hallia taas käytetään jalkapallon harjoitushallina, josta löytyy täysimittainen jalkapalloon soveltuva tekonurmikenttä. C-halli valmistui 1998. Jalkapallohuuma on viime vuosikymmeninä nostanut päätään myös Suomessa, ja jalkapallo on alkanut tavoittaa suosiossa maamme lähes kansallislajina pidettyä jääkiekkoa. Yhä useampi suomalainen nuori haaveilee paikasta Messinä Messin paikalla. Onkin upeaa, että C-hallista löytyy näin loistavat puitteet jalkapallon harjoittelulle myös talvikaudella!

D-hallissa harjoitellaan salibandya ja futsalia. Halli valmistui vuonna 2006. E-hallia taas kutsutaan TähtiAreenaksi ja siellä järjestetään erilaisia yritystapahtumia, konsertteja ja messuja. TähtiAreena valmistui vuonna 2013. Maksimiyleisömäärä areenalla on 3 100 henkilöä.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen tulevia tapahtumia 2021

Koronavirusepidemia on vaikuttanut koko Suomen tapahtumiin erilaisten rajoitusten ja suositusten muodossa. Monia Tampereen ja Pirkanmaan alueen tapahtumia on jouduttu perumaan tai siirtämään, mutta monia tapahtumia aiotaan järjestää Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa tänäkin vuonna. Tammikuussa 27. päivänä oli tarkoitus järjestää DigITre 2020 -tapahtuma, mutta se on valitettavasti päätetty perua. 23. maaliskuuta vuorossa on tarkoitus olla Tickets to Nordic Welding Expo Nordic Welding Expo -tapahtuma ja myöhemmin keväällä monia muita tapahtumia, mutta nähtäväksi jää, mikä tulee olemaan näiden tapahtumien kohtalo.